Maailma ja kartta

Kadotettu Saari sijaitsee määrittämättömällä alueella jossakin Tyynenmeren keskellä. Joskus aikanaan ihmiset pääsivät sinne seilaamaan ja toivat mukanaan koiria saarelle tietämättä, että saari elää omaa elämäänsä bermudankolmion kaltaisessa limbossa, muinaisessa ajanjaksossa jolloin dinosaurukset ja jääkaudenaikaiset eläimet hallitsivat maapalloa. Saarella ei enää elä ihmisiä eikä sinne kukaan uskalla enää purjehtia, koska huhutaan ettei kukaan sieltä koskaan palaa, joten saari on pysynyt jo reilut 100 vuotta koskemattomana nykyisestä sivistyksestä. Ainoastaan saaren alkuperäiset asukit ja nyt ihmisten tuomat koirat yrittävät tulla keskenään toimeen historiallisessa maailmassa, jossa vain vahvimmat selviytyvät.

Saaren eläimistöön pelattavien lajien lisäksi kuuluu jos jonkinlaista vipeltäjää, jotka ovat enimmäkseen saalista ja meille ennestään tuttuja lajeja: jyrsijöitä, jäniksiä, lintuja ja puoliapinoita. Isompiin vaeltajiin ja muinaisempiin lajeihin kuuluu mm. villihevosia, villasarvikuonoja, jättiläispeuroja, luolakarhuja sekä myskihärkiä. Näitä suurempia jääkauden lajeja tavataan ainoastaan saaren pohjoisosassa tasangolla, joka muodostaa pohjoisempana tundraa ja lopulta levittyy suureksi jäätiköksi pikkuvuorien takana.

Saaren ilmasto on jakautunut melko jyrkästi kahteen osaan: Etelän ilmastoon ja Pohjoisen ilmastoon.

Etelässä ilmasto on trooppista, lämmintä/kuumaa ja kosteaa paitsi joutomaalla, jossa on kuivempaa. Merellä tuulee enemmän kuin maalla ja se voi olla voimakkaan puuskittaista, nostattaen suuria aaltoja, jotka pyyhkivät kannaksen yli. Sademetsäalueilla sataa myös usein.

Keskellä saarta lämpötila on reilusti plussan puolella vaikka muuttuukin enemmän pohjois-euroopan kesää muistuttavaksi sekametsäalueen kohdalla. Sademetsissä ilmasto on eteläpuolen ilmaston kaltaista. Pohjoisemmaksi mentäessä ilmasto alkaa viiletä huomattavasti metsänrajan tuntumassa, josta alkaa tasanko.

Pohjoisen ilmasto on viileä, Pohjois-Euroopan kevättä tai syksyä muistuttava ja kuivahko. Sadetta tulee harvakseltaan ja joskus voi sataa lunta kun ollaan lähellä vuorijonoa, jonka takaa alkaa jäätikkö, joka on koko saaren kylmin osa. Tasanko muuttuu tundraksi aivan vuorijonon äärellä, jossa on myös alueelle kuuluva pieni järvi. Sen vesi tulee pienestä maanalaisesta lähteestä vuoriston sisältä.

Jäätikkö on saaren pohjoisin alue ja ilmastoltaan hyvin kylmä, vaihdellen kesän +5 asteesta talven -30 pakkaseen. Siellä elää harvoja saaliseläimiä, kuten jäniksiä ja myskihärkiä mutta joskus myös uskaliaimmat villasarvikuonot saattavat eksyä sinne kulkiessaan vuoriston läpi etsimään parempia laidunmaita.

Aika kulkee saarella suurinpiirtein samaan tahtiin kuin meillä oikeassa elämässä: kun meillä on talvi, myös saarella on talvi jne. Saaren ilmasto ei kuitenkaan juuri muutu vuoden aikana, sillä jokaisella saaren ilmastotyypillä on hyvin vähän vaihtelua normaalista. Korkeintaan talvella voi sataa enemmän kaikkialla vetenä ja jäätiköllä lumena, kesällä voi olla kuivempaa sekä enemmän ukkosta.

Hahmojen ikä karttuu pelaajan oman harkinnan mukaan ja ne ikääntyvät ihmistenvuosissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos hahmo on vaikkapa 40-vuotias, se on myös syntynyt silloin 40 vuotta sitten.

Kartta

KS:än karttakuvasta saat hieman selkoa siitä missä on mitäkin ja miten minnekin pääsee kulkemaan. Klikkaa kuvaa saadaksesi kartasta isompi! Saaren pohjakartta © Ruakku.

Normikartan lisäksi tässä on laumojen rajakartta, josta saa paremmin selkoa eri laumojen alueista.

Laumat

Saarella elää yhteensä 7 eri laumaa, joista 5 on koiraeläimiä ja 2 sapelihammaskissoja. Voit valita niistä mieleisesi johon oman hahmosi haluat sijoittaa. Joka laumalla on omat väri- tai muut ulkonäkökriteerinsä joiden pohjalta laumaan soveltuu. Dinosaurukset ovat ainoita joilla ei ole omaa laumaa vaan ne elävät yksin, parin kanssa (jonkun toisen pelaajan hahmon) tai sitten NPC-laumassa. Voit myös pelien kautta perustaa oman pikkulauman esim. raptoreille ja muille, jotka elävät laumoissa. Katso tarkemmin Liittyminen.

Susien laumat

Cadanor

Saaren länsi/lounaispuolella tulivuoren, sademetsäpätkän ja järven eteläpuolen sekametsää hallitseva lauma. Lauma koostuu ainoastaan mustista tai hyvin tummanpuhuvista susista ja ne suhtautuvat muihin laumoihin vihamielisimmin.
Cadanoria johtaa luja ja periksiantamaton soturiuros; Karup


Nodas

Saaren pohjoispuolella jäätiköllä, pikkuvuoriston länsipuolella ja tundralla elävä valkoisista/vaaleista susista koostuva lauma. Tekevät usein yhteistyötä metsästyksen parissa sapelihammaskissanaapurinsa Derran kanssa, muiden laumojen kanssa neutraalit välit.
Nodasia johtaa lempeä mutta jämäkkä uros; Orul


Saenar

Saaren länsipuolen sademetsäalueella ja vesiputouksen hallitseva lauma, jolla ei ole ulkonäkökriteerejä mutta ovat hyvin mieltyneitä koruihin. Tekevät eniten vaihtokauppaa koirien, etenkin Beavan -lauman kanssa. Ovat susilaumoista sopeutuvaisimpia ja avoimimpia etenkin koiria kohtaan. Tekevät yhteistyötä Idirin kanssa tarjoamalla vesiputouksen antimia kissoille ja saavat puolestaan rajavalvonta-apua.
Saenaria johtaa reilu ja auttavainen uros; Aldnoah


Koirien laumat

Beavan

Saaren itäosan hiekkaisen aurinkorannan ja sekametsän pohjoispuolen hallitseva lauma, jolla ei ole ulkonäkökriteerejä. Tunnettuja hyvistä käsityötaidoistaan ja käyvät paljon vaihtokauppaa Reamin sekä Saenar -susilauman kanssa.
Beavania johtaa tunteikas ja uskollinen narttu; Trix


Reami

Saaren eteläosan (lukuunottamatta pikkusaarta) hallitseva lauma, joka koostuu pelkästään luppakorvaisista koirista. Ovat tunnettuja hyvistä kalastus- ja melomistaidoistaan sillä he osaavat rakentaa alkeellisia lauttoja. Jotkut jäsenistä taitavat myös puissakiipeilyn.
Reamia johtaa seikkailunhaluinen ja karismaattinen uros; Renada.


Sapelihammaskissojen laumat

Derra

Saaren itäpuolen pikkuvuoristoa, tundra- ja tasankoaluetta sekä kivirantaa hallitseva lauma. Ne ovat väritykseltään tummempia kuin länsi-serkkunsa ja omaavat usein myös raitoja. Ne ovat myös kooltaan hivenen suurempia (ei kuitenkaan isompia kuin 130cm säkäkorkeus). Tekevät yhteistyötä metsästyksessä susinaapuriensa Nodasin kanssa.
Derraa johtaa määrätietoinen ja rauhanomainen naaras; Bheera.


Idir

Saaren länsivuoristoa ja tasankoaluetta hallitseva lauma. Väritykseltään vaaleampia kuin itä-serkkunsa ja rakenteeltaan kestävämpiä sekä pienempiä. Myös niiden turkki voi olla pidempikarvaista ja omata pilkullista kuviointia. Lauma tunnetaan hyvästä lääkeyrttituntemuksestaan ja ne myös jakavat yhteismielessä Saenarin kanssa vesiputouksen, josta kissat saavat ravinnokseen mm. lohia ja vastapalvelukseksi tarjoavat susilaumalle rajavalvontaa.
Idiriä johtaa kovapäinen ja kunnianhimoinen naaras; Meredith


Dinosaurukset

Koko saaren alueella, etenkin pääsaaren keskiosissa liikkuu paljon erilaisia hirmuliskoja, aina valtavasta Argentinosauruksesta kuuluisaan Tyrannosaurukseen ja pienimpään Mussaurukseen. Merissä elää paljon muinaisia ei-dinosauruslajeja kuten plesiosauruksia, haita ja kaloja sekä kilpikonnia ja ilmassa lentelee erilaisia lentoliskoja eli pterasauruksia.
Pelattavat dinosauruslajit sen sijaan ovat maksimissaan 2 metrin korkuisia eivätkä ne voi olla lentoliskoja tai merieläimiä.